Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

YΠΟΔΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ Α' ΚΥΚΛΟΥ




Την Τετάρτη 8 Μαρτίου οι  εκπαιδευόμενοι του β΄κύκλου υποδεχτήκαμε με πολλή χαρά και εγκαρδιότητα  τους εκπαιδευόμενους του α΄κύκλου, οι οποίοι ήρθαν για πρώτη φορά στο σχολείο.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ξεκίνησε το διήμερο εκδηλώσεων υποδοχής. Πριν αρχίσει η επίσημη διαδικασία υποδοχής, προκειμένου «να σπάσει ο πάγος» ανάμεσά μας,  ήπιαμε καφέ μαζί τους. Στη συνέχεια, τους μοιράσαμε φακέλους με την απαραίτητη γραφική ύλη και τους προσφέραμε από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Στην τελετή υποδοχής παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του προέδρου του Ο.ΚΑ.ΝΑ., η κ. Ευγενία Σταθακοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων και Χρηματοδότησης, που μετέφερε τις ευχές και την υπόσχεση στήριξής του στο σχολείο μας. Επίσης, είχαμε κοντά μας  μαθητές από τον α΄ και β΄ κύκλο του ΣΔΕ Αγίων Αναργύρων.

Μετά το καλωσόρισμα της Διευθύντριας, κας Ελένης Καλογερή, και των εκπαιδευτών/τριών, πήραμε το λόγο εμείς, μιλώντας για τη δική μας εμπειρία στο σχολείο. Τους δείξαμε φωτογραφίες και ένα κατατοπιστικό βίντεο με στιγμιότυπα από την περσινή  χρονιά και τις φετινές μας δράσεις έως τώρα: επισκέψεις σε μουσεία, χώρους τέχνης, θέατρα, βιβλιοπωλεία. Στο τέλος της υποδοχής παρατηρήσαμε ότι, ενώ αρχικά φαίνονταν κάπως φοβισμένοι και αγχωμένοι,  χαλάρωσαν, άλλαξε η διάθεσή τους και έγιναν πιο θετικοί απέναντι στο σχολείο.

Την επόμενη μέρα τελέστηκε αγιασμός όπου πρωτοστάτησε ο ιερέας  της ενορίας μας, ο πατήρ Φιλούμενος του Αγίου Δημητρίου των Όπλων. Στον αγιασμό παρευρέθηκαν  όλοι οι εκπαιδευόμενοι από τον α΄ και β ΄κύκλο  καθώς επίσης οι εκπαιδευτές και στελέχη του Ο.ΚΑ.ΝΑ..Ακολούθησε ολιγόλεπτη ομιλία του ιερέα με ενθαρρυντικό λόγο προς τους καινούριους μαθητές. Στη συνέχεια οι μαθητές του α΄ κύκλου  πραγματοποίησαν  ολομέλεια, για να συναποφασίσουν με την Διευθύντρια και τους εκπαιδευτές σχετικά με τους κανόνες του σχολείου, διαμορφώνοντας από κοινού  το «εκπαιδευτικό συμβόλαιο», το οποίο θα τους βοηθήσει να τεθούν εξαρχής τα όρια, ώστε να μην υπάρχουν στην πορεία προβλήματα.

Τους ευχόμαστε, λοιπόν,  καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά, έστω κι αν η χρονιά  ξεκινά με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: