Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρόσκληση του ΣΔΕ ΑΘΗΝΩΝ παράρτημα ΟΚΑΝΑ εκπρόσωποι της ΕΠΑΝΟΔΟΥ μας επισκέφτηκαν στις  4/4/2019 . Την οργάνωση της επίσκεψης επιμελήθηκε η σύμβουλο σταδιοδρομίας Μ. Κουμπαρούσου.
Σύμφωνα με το ιδρυτικό Προεδρικό Διάταγμα της ΕΠΑΝΟΔΟΥ, σκοπός της είναι η επαγγελματική κατάρτιση φυλακισμένων και αποφυλακισμένων, η αποκατάσταση, η οικονομική συμπαράσταση, καθώς και η προετοιμασία και προώθηση της εν γένει κοινωνικής τους  επανένταξης  (ά. 81 § 2 ΣΚ).
Μεταξύ των δράσεών της περιλαμβάνεται η ενθάρρυνση, η ενίσχυση και η αξιοποίηση κάθε δράσης και πρωτοβουλίας ιδιωτικών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή εθελοντικών οργανώσεων που αναπτύσσεται στον τομέα του κοινωνικού αποκλεισμού  (ά. 2 περ. γ' του π.δ. 300/2003 [ΦΕΚ Α' 256]).

Η  ΕΠΑΝΟΔΟΣ παρέχει υπηρεσίες στους αποφυλακιζομένους στα γραφεία της, που βρίσκονται επί της οδού Δεριγνύ 28-30 στη Βικτώρια (τηλ. 210-8815904 και 210-8815032).
Ειδικότερα, κάθε εξυπηρετούμενος δέχεται ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική, συμβουλευτική για ζητήματα απασχόλησης από το εξειδικευμένο προσωπικό του φορέα. Επίσης, η ΕΠΑΝΟΔΟΣ παρέχει στους εξυπηρετούμενούς της υποστήριξη κατά τα πρώτα βήματα τους εκτός φυλακής (ολιγοήμερη φιλοξενία σε συμβεβλημένο ξενοδοχείο, παροχή κουπονιών σε συμβεβλημένο εστιατόριο, εισιτήρια συγκοινωνιών και τηλεκάρτες).


http://www.epanodos.org.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: