Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

 «Η ζωή είναι όνειρο»

Στο πλαίσιο του κοινωνικού  γραμματισμού, το ΣΔΕ ΑΘΗΝΏΝ παράρτημα ΟΚΑΝΑ παρακαλούθησε  στις 18/3/2019 το θεατρικό έργο "Η ζωή είναι όνειρο" (στον πολυχώρο πολιτισμού ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ που άνοιξε στην Κυψέλη το 2012, στην οδό Λέσβου 15 καζι Πόρου).

Το «Η ζωή είναι όνειρο» του  Καλντερόν ντε λα Μπάρκα θεωρείται το αρτιότερο έργο του, εφάμιλλο της σαιξπηρικής δραματουργίας. Στη μυθοπλασία του έργου, ένας σοφός βασιλιάς, μυημένος στις εσωτερικές επιστήμες και κυρίως στην αστρολογία, προβλέποντας από τις θέσεις και τις κινήσεις των άστρων ότι ο γιος του θα γίνει ένα ανθρωπόμορφο τέρας, τον φυλακίζει σ’ ένα κάστρο με συντροφιά μόνο έναν παιδαγωγό δάσκαλο, για να του διδάξει ό,τι μπορέσει περισσότερο. Στην πορεία όμως του έργου ο γιος του, μέσα από διαδοχικούς προβληματισμούς αποφασίζει να νικήσει τα κατώτερα ένστικτά του, αυτά που είχαν προβλέψει τα άστρα και ήταν η αιτία της φυλάκισής του και να αναδείξει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, με αποτέλεσμα να γίνει αποδεκτός με ενθουσιασμό, όχι μόνο από τον πατέρα του αλλά και από ολόκληρο τον λαό.



 Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη φιλοξενία των ιδιοκτητών και αναμένουμε με λαχτάρα την πρόσκλησή σας για τις άλλες δύο παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα τον "ΠΕΛΕΚΑΝΟ" και την "ΚΡΑΥΓΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: