Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

μαζί με τον Αργύρη Ξάφη, Εκπαιδευόμενοι και Εκπαιδευτές


Οι εκπαιδευόμενοι/ες του β΄κύκλου του Τμήματος Αθηνών (παράρτημα ΣΔΕ Αγίων Αναργύρων), είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία θεατρική παράσταση , στα πλαίσια των εξωσχολικών προαιρετικών δραστηριοτήτων μας.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 19:00 παρακολουθήσαμε το έργο "Λαμπεντούζα" του Άντερς Λουστγκάρτεν, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Στο τέλος της παράστασης συναντήσαμε τους ηθοποιούς, Αργύρη Ξάφη και Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, με τους οποίους είχαμε μια σύντομη συζήτηση σχετικά με το έργο. Και φυσικά βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία!

Λίγα λόγια για το «Λαμπεντούζα»:
Το παραδείσιο νησί της Λαμπεντούζα. Εκεί που η βόρεια Αφρική συναντά την Ιταλία. Γραφικά χωριά, ονειρεμένες παραλίες, και παράξενα σκουπίδια που ξεβράζει η θάλασσα.
Η οικογένεια του Στέφανου είναι ψαράδες πάππου προς πάππου. Όμως στις αρχές του 21ου αιώνα η ψαριά του είναι πολύ διαφορετική. Δουλειά του είναι τώρα να περισυλλέγει σώματα μεταναστών από τα κρύα νερά της Μεσογείου.
Πιο βόρεια, στις σκοτεινές γωνιές της Αγγλίας, η Ντενίζ, μια κινεζοεγγλέζα εργαζόμενη φοιτήτρια, πηγαίνει πόρτα πόρτα για να μαζέψει δόσεις καταναλωτικών δανείων για λογαριασμό μιας εισπρακτικής εταιρείας. Είναι μιγάδα, είναι διαφορετική και εισπράττει διακρίσεις από εκείνους που θέλουν να την ξεφορτωθούν.
Άβολες δουλειές, για ανθρώπους που η φτώχεια, η κρίση, η ανεργία τούς έχουν ρίξει στο περιθώριο. Κι όμως υπάρχει ελπίδα και ζεστασιά, που θα τη βρουν εκεί που καθόλου δεν το περιμένουν.

Κάποια σχόλια-εντυπώσεις των εκπαιδευομένων:
«Αν και στην αρχή με ξένισε το σκηνικό, γιατί μου φάνηκε πολύ αφαιρετικό, τελικά μου  άρεσε. Έδενε με την υπόθεση.»

«Θα προτιμούσα να ήταν πιο ευχάριστο το θέμα, γιατί με βάρυνε αρκετά»

«Με εντυπωσίασε η υποκριτική ικανότητα των ηθοποιών, ειδικά του άντρα.»

«Με συγκίνησε η υπόθεση».

«Στην αρχή όταν άκουσα πως θα έπαιζαν μόνο δύο ηθοποιοί , σκέφτηκα ότι θα ήταν βαρετό. Τελικά έπεσα έξω!».

«Τελειώνοντας η παράσταση συλλογιζόμουνα ότι τελικά όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα με τους πρόσφυγες που έρχονται παράνομα στα δικά μας  νησιά, με την ανεργία, με την οικονομική κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: