Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ 114 ΠΜ

Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στην 114 Πτέρυγα Μάχης (Π.Μ.) στην Τανάγρα. Όταν φτάσαμε στην πύλη, μάς υποδέχτηκε ο υποσμηναγός Θωμάς Παπασταμάτης στον οποίο είχε ανατεθεί η ξενάγησή μας. Εξαρχής μάς ανέφερε πως για λόγους ασφαλείας δεν ήταν δυνατόν να μας απαντήσει σε όλες μας τις ερωτήσεις, παρά μόνο σε «αδιαβάθμητες». Η ξενάγηση στους εξωτερικούς χώρους της πτέρυγας μάχης έγινε μέσα από το πούλμαν, ενώ έγιναν τέσσερις διαδοχικές στάσεις στους εξής χώρους:

α) στη Λέσχη Αξιωματικών όπου μας καλωσόρισε ο Διοικητής της Βάσης, Γιάννης Κυρίου, και μάς προσέφεραν καφέ και βουτήματα.






β) σε ειδικό χώρο προβολών και ενημέρωσης όπου ο σμηναγός Σιακαντάρης Σωτήρης και ο υποσμηναγός Θωμάς Παπασταμάτης μάς παρουσίασαν ένα ενημερωτικό βίντεο για την ιστορία της Μονάδας και της ευρύτερης περιοχής (αναφορά στις περίφημες Ταναγραίες) και απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις μας, όπως: τι σημαίνει βέρτιγκο, σε ποια θέση κατατάσσονται οι πιλότοι μας πανευρωπαϊκά, ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας εισαγωγής στην πολεμική αεροπορία κ.α.
 

γ) στο χώρο ενός προσομοιωτή μαχητικού μιράζ, όπου με την καθοδήγηση ενός τεχνικού υπηρεσίας βιώσαμε την εμπειρία μιας ανεπανάληπτης προσομοίωσης πτήσης ενός μαχητικού αεροσκάφους.


δ) στην 332 Π.Μ. όπου μας καλωσόρισε ο Μοίραρχος και μας ενημέρωσε για την λειτουργία και τις αρμοδιότητες της Μοίρας.

Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο εντυπωσιαστήκαμε από όλα αυτά που είδαμε αλλά κυρίως νιώσαμε υπερηφάνεια αλλά και σεβασμό, ακούγοντας τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας να μας μιλάνε για την δράση τους. Ενθουσιαστήκαμε με τον προσομοιωτή πτήσης, γιατί για όλους μας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Μας έκανε μάλιστα εντύπωση πως η Ελλάδα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν προσομοιωτή πτήσεων μιράζ. Γι' αυτόν το λόγο μας ενημέρωσαν ότι αποτελεί σημαντικό ευρωπαϊκό κέντρο εκπαίδευσης.

 Ευχαριστούμε δημόσια τα στελέχη της 114 Π.Μ. για τη φιλοξενία τους και το ενδιαφέρον τους να μας ξεναγήσουν.
 
Μετά την επίσκεψη στην πολεμική αεροπορία, πήγαμε στο δημοτικό πάρκο της παραλίας στο Δήλεσι, όπου κάναμε πικ νικ και χαλαρώσαμε δίπλα στην θάλασσα.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: