Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 5-6-2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού Γραμματισμού εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον στην εκπαιδεύτριά μας, Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου, να πραγματοποιήσουμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, με σκοπό όχι μόνο να ξεναγηθούμε στο κτήριο αλλά και να συναντήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κον Προκόπη Παυλόπουλο. Η επιθυμία μας πραγματοποιήθηκε τελικά στις 5 Ιουνίου 2018 με παράλληλη επίσκεψη και στην Προεδρική Φρουρά.

Αφού προηγήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος  στην πλαϊνή είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου,  εισήλθαμε στο ιστορικό κτήριο. Στον προθάλαμο του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε με τον κον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος χαιρέτησε προσωπικά τον καθένα μας.

Ήταν εντυπωσιακή η απλότητα, η οικειότητα κι η εγκαρδιότητά του. Σίγουρα δεν ήταν μια τυπική συνάντηση. Λειτούργησε απέναντί μας ως  πατρική φιγούρα, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία του αγώνα μας και δίνοντάς μας κουράγιο να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας. Ο λόγος του ήταν σύντομος αλλά περιεκτικός και συνάμα υποστηρικτικός. Μας έδωσε θάρρος, υποσχόμενος ότι θα είναι δίπλα μας σε ό,τι τυχόν χρειαστούμε. Σίγουρα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία να συναντήσουμε τον Πρώτο Άρχοντα του τόπου, κάτι που ήδη έχει χαραχτεί στη μνήμη αλλά και στην καρδιά μας. Αυτή η αξέχαστη συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια αναμνηστική φωτογραφία στην εσωτερική σκάλα που οδηγεί από την κεντρική είσοδο του μεγάρου στον πρώτο όροφο.












Στη συνέχεια, με συνοδεία από την Υπηρεσία Ασφαλείας του Προέδρου και ξεναγό την κα Μυρτώ Μπουρίτσα, από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Προεδρίας, θαυμάσαμε τους επισκέψιμους χώρους του τριώροφου νεοκλασικού κτηρίου. Πρόκειται για ένα  βαρύνοντος ιστορικού συμβολισμού αρχιτεκτόνημα του οποίου η ανέγερση άρχισε το 1891 και τελείωσε το 1897 σε σχέδια του Βαυαρού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προβλεφθεί για την ομάδα μας κέρασμα σε μία μεγάλη τραπεζαρία. Στη διάρκεια της ξενάγησης εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από την υψηλή αισθητική των αιθουσών του μεγάρου αλλά και από τα αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας από διάφορα μουσεία της Αθήνας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που δέχτηκε να μας συναντήσει, να μας χαιρετήσει έναν προς έναν με μια εγκάρδια χειραψία και να μας απευθύνει έναν λόγο ενθαρρυντικό. Παράλληλα ευχαριστούμε όλο το προσωπικό της Προεδρίας για την άψογη φιλοξενία τους, και ιδιαίτερα την κα Μπουρίτσα που μας ξενάγησε με μεγάλη προθυμία και ευγένεια.


Επίσκεψη στην Προεδρική Φρουρά
Μετά το Προεδρικό Μέγαρο επισκεφθήκαμε το στρατόπεδο Γεωργίου Τζαβέλα στην οδό Ηρώδου του Αττικού, όπου εδρεύει η Προεδρική Φρουρά. Αφού προηγήθηκε λιτή αλλά κατατοπιστική παρουσίαση της  αποστολής, της ιστορίας και της στολής των ευζώνων και των αξιωματικών της φρουράς στην αίθουσα τιμών, μας έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται οι στολές και τα τσαρούχια στο ραφείο και το τσαρουχοποιείο που βρίσκονται στο στρατόπεδο. Πρόκειται για τα μοναδικά  εργαστήρια στην Ελλάδα, όπου παράγονται και συντηρούνται οι στολές και τα υποδήματα και στελεχώνονται από πολιτικό προσωπικό που αξιοποιεί με ιδιαίτερη τεχνική και μεράκι αυθεντικά και ακριβά υλικά, παράγοντας θαυμαστό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: