Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

ΣΧΟΛΙΑ-ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική μας επίσκεψη στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Αθηνών. Η βιβλιοθηκονόμος κα Πίττα, αφού μας μίλησε για την ιστορία της Βιβλιοθήκης, μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους της: στα βιβλιοστάσια με τους χειροκίνητους μηχανισμούς, στο Αρχείο Εφημερίδων και στην Παιδική Βιβλιοθήκη.Μετά την ξενάγηση συναντήσαμε το γνωστό συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο. Με αφορμή το μυθιστόρημά του "Η Καλοσύνη των ξένων" είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του.  Πριν τη συζήτηση η συνεκπαιδευόμενή μας από το β΄κύκλο, η Φιλιώ, διάβασε ένα δικό της κείμενο με κάποιες σκέψεις της για το βιβλίο και το δημιουργό του.   

Στη συνέχεια, τρεις άλλοι συνεκπαιδευόμενοι από τον α΄κύκλο, η Βαρβάρα, ο Πάρης κι ο Κων/νος, διάβασαν με παραστατικότητα ένα μικρό απόσπασμα από την "Καλοσύνη των ξένων".
Μετά πήρε το λόγο ο συγγραφέας, ο οποίος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας με συγκινητική ειλικρίνεια. Τέλος, υπέγραψε  σε όλους μας το βιβλίο του-δώρο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.


Πώς σχολίασαν  οι εκπαιδευόμενοι 
την επίσκεψη στην βιβλιοθήκη και την συνάντηση με τον Πέτρο Τατσόπουλο 


"Καταπληκτική φιλοξενία"
                                                    "Μια καινούργια εμπειρία"

"Μου άρεσε που έμαθα ότι με μια απλή διαδικασία μπορώ να γίνω μέλος της Βιβλιοθήκης."

"Με εντυπωσίασαν τα τόσα χιλιάδες βιβλία πολλών ετών και το αρχείο των εφημερίδων."


"Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται η Βιβλιοθήκη."

"Με εντυπωσίασε το γεγονός πως, μπαίνοντας στην Βιβλιοθήκη, νιώθεις την ιδιαίτερη μυρωδιά των βιβλίων."

"Η κυρία Φωτεινή Πίττα ήταν φιλική, κατατοπιστική και πρόθυμη να λύσει κάθε απορία μας. Καταλάβαμε την αγάπη της για τα βιβλία από τον τρόπο που τα άγγιζε και το πάθος που μιλούσε για αυτά."

"Την προσοχή μου τράβηξε η Παιδική Βιβλιοθήκη με την ξεχωριστή διαρρύθμιση και το ζεστό της περιβάλλον που, όπως άλλωστε συνέβη και σε εμάς, πιστεύω ότι θα μαγνητίζει μικρούς και μεγάλους.""Σπουδαίος, εγκάρδιος και οικείος"


"Μιλάει με άνεση για την ιδιωτική του ζωή χωρίς ταμπού."

"Υπέροχη συνάντηση: μου έδωσε δύναμη με την δύναμή του."

"Με καθήλωσαν οι εμπειρίες της ζωής του, η ζωντάνια και η παραστατικότητα στο λόγο του."

"Άριστος ομιλητής της ελληνικής γλώσσας"

"Μου άρεσε το σχόλιό του για το συγγραφέα και φίλο του Κώστα Ταχτσή, που του είχε πει πως "οι συγγραφείς πρέπει να είναι πρώην δυστυχισμένοι για να είναι πετυχημένοι "". Δεν υπάρχουν σχόλια: