Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ "ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ" ΤΟΥ ΕΚΚΕΕ


To Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ) του ΟΚΑΝΑ παρουσίασε το βιβλίο Ποιήματα και Πεζά της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής «Στυλοβάτες», την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στις 8.00 μ.μ., στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ, Σόλωνος 101.

Το συλλογικό αυτό έργο περιλαμβάνει κείμενα των: Δημήτρης Αθανασιάδη, Φιλιώς Αρμπιλιά, Σπύρο Γιαγκάζης, Ιωσήφ Κοντού, Μίρνας Κώτσιρα, Ελευθερίας Λεοντίου, Μαρίας Μεραμβελιωτάκη, Παναγιώτη Πράφτσιας, Κώστ Σολιδάκης, Πιπίνας Τζωρτζάκη, Ματίνας Τσακίρη, Παναγιώτη Χρήστου, που συμμετείχαν στο Εργαστήρι Γραφής του ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ, την περίοδο 2016-2017.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ποιήματα, μικρές ιστορίες και διηγήματα που συνομιλούν με τον φόβο, την πληγή, τον έρωτα και την ενοχή. Κείμενα για παιδικά παπούτσια αφόρετα, στενά, καλλίφωνα, εκδικητικά. Για άδειες βαλίτσες και σκονισμένα γράμματα. Για τη μικρή με τον πολύχρωμο γάιδαρο και για εκείνη που όλο μεγάλωνε. Για ορισμούς στο λεξικό και για ήχους μονότονους, του σκοταδιού. Για παγωμένες ευτυχίες και αποχωρισμούς αλλά και για όσα κάποιες φορές μοιάζουν με αφηρημένη άλγεβρα... Κείμενα που αναζητούν τη ρωγμή. Εκείνη που δεν διαιρεί, δεν καταστρέφει αλλά απλά επιτρέπει στο φως να εισχωρήσει και να διαφοροποιήσει την αφήγηση.

Μέλος της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής «Στυλοβάτες» είναι και η συνεκπαιδευόμενή μας από τον β΄κύκλο, Φιλιώ Αρμπιλιά. Παρακάτω παραθέτουμε ένα ποίημά της που περιέχεται στη συλλογή:


Μοναχικότητα
Μα η μοναχικότητα 
αυτή η εκούσια μοναξιά
έχει τη μυρωδιά της.
Ένα βιβλίο ανοιχτό
η μυρωδιά του καφέ με λικέρ
ένα βιβλίο ανοιχτό
στην ίδια σελίδα
...μέρες...

Κι αρνείσαι να γυρίσεις σελίδα.
Μένεις εδώ κρατώντας το
με το μυαλό γεμάτο μνήμες 
γκρίζους χειμώνες
μυρωδιά του γκαζιού
και παιδικά κλάματα
στο απέναντι διαμέρισμα.

Φιλιώ Αρμπιλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: