Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ 26-3-2018




To Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ) του ΟΚΑΝΑ εξέδωσε πρόσφατα το βιβλίο «Ποιήματα και Πεζά» της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής «Στυλοβάτες». Με αφορμή την έκδοση αυτού του βιβλίου καλέσαμε τους «Στυλοβάτες» στο σχολείο μας μαζί με την συντονίστριά τους Δήμητρα Τσέλικα, στο πλαίσιο του Γλωσσικού Γραμματισμού, για να μας παρουσιάσουν οι ίδιοι το βιβλίο τους. Ήταν μια ιδιαίτερα εγκάρδια εκδήλωση, όπου οι δημιουργοί (Δημήτρης Αθανασιάδης, Φιλιώ Αρμπιλιά, Ελευθερία Λεοντίου, Κώστας Σολιδάκης, Πιπίνα Τζωρτζάκη, Ματίνα Τσακίρη) μας εξήγησαν πώς λειτουργεί το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής και μας απήγγειλαν αποσπάσματα από το έργο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρισαν ένα βιβλίο στον κάθε εκπ/μενο, ενώ εμείς οι εκπ/μενοι του ΣΔΕ τούς δωρίσαμε χειροποίητες λαμπάδες που φτιάξαμε ειδικά για εκείνους.




ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Α & Β ΚΥΚΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

"Εντυπωσιάστηκα από το δέσιμο της ομάδας και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Σχεδόν όλα τα κείμενα που άκουσα με άγγιξαν. Εύχομαι να συνεχίσουν να είναι έτσι δεμένοι και να καταφέρουν κι άλλα στο μέλλον. Από τους "Στυλοβάτες" πήρα κι εγώ δύναμη για τη δική μου συνέχεια".

"Πολύ ωραία ποιήματα και διηγήματα. Έντονη συγκίνηση. Μπράβο στην ομάδα".

"Μια πάρα πολύ καλή, δημιουργική ομάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στη δασκάλα τους".

"Μου άρεσε που είδα μια τόσο οργανωμένη και συναισθηματικά δεμένη ομάδα, που ο κάθε ένας ξεχωριστά εξέφρασε τα συναισθήματα του. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι ταυτίστηκα με κάποια από τα πεζά και τα ποιήματα που άκουσα".

"Ταυτίστηκα με όλα τα διηγήματα των παιδιών, κυρίως γιατί διέκρινα πως ήταν κατάθεση ψυχής, πράγμα που με κάνει να διαβάσω το βιβλίο. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας άνοιξαν την ψυχή τους και μας εμπιστευτήκανε". 

"Είχα πλήρη άγνοια για το ΕΚΚΕΕ και το συγκεκριμένο εργαστήρι".

"Μου φάνηκε ενδιαφέρον και θέλω πληροφορίες".

"Ταυτίστηκα με τα όσα άκουσα που σε βοηθάνε να ξεκλειδώσεις όσα έχεις μέσα σου".

"Τους εύχομαι ολόψυχα καλοτάξιδο το βιβλίο".

"Ένιωσα συγκίνηση".

"Πολύ καλή η ερμηνεία στις απαγγελίες. Μου άρεσε το γεγονός ότι είχαν ευχέρεια λόγου". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: