Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ TOY B΄ΚΥΚΛΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ POEMS & CRIMES 15-12-2017

Στο πλαίσιο του Aισθητικού Γραμματισμού οι εκπαιδευόμενοι του Β΄Κύκλου πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στην έκθεση " Lonely Freaks" του Μάκη Τσατσόπουλου στον Πολυχώρο Poems and Crimes στο Μοναστηράκι.





Λίγα λόγια για την έκθεση
Οι Lonely Freaks είναι μια ενότητα από φωτογραφικά στιγμιότυπα – ηλεκτρονικά επεξεργασμένα – αφιερωμένα στο Μοναχικό και στο Ιδιαίτερο.Το αρχικό φωτογραφικό υλικό του καλλιτέχνη αποτέλεσε τη βάση εκκίνησης, που στη συνέχεια ερμηνεύτηκε εικαστικά με ψηφιακά μέσα. Ποιοι είναι όμως οι (Digital ) Lonely Freaks; Θα μπορούσαμε να τους μεταφράσουμε: (Ψηφιακοί) Μοναχικοί και Παράξενοι. Είναι όμως ακόμα και Ιδιαίτεροι, Αλλόκοτοι Αλλιώτικοι και Καταραμένοι. Οι Lonely Freaks έχουν ιδιαίτερη και μάλλον φωτογραφική σχέση με το χρόνο: είναι ακίνητοι ακόμη και όταν περπατούνε. Θυμίζουν θέατρο: έχουν την επεξεργασία και (μερικές φορές) την υπερβολή του Θεατρικού προσωπείου. Συνήθως έχουν τη πλάτη τους γυρισμένη στο φακό: είναι επειδή τους αρέσει να βλέπουν στο μέλλον. 
Όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψή μας, απολαύσαμε τον καφέ μας στο Poems and Crimes που μας προσέφερε ο Σάμης Γαβριηλίδης. Τον ευχαριστούμε δημόσια για την υπέροχη φιλοξενία!




Δεν υπάρχουν σχόλια: