Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΟ "ΜΥΡΤΙΛΛΟ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ, ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ 21-12-2017


Με αφορμή τόσο τα Χριστούγεννα όσο και το ενδιαφέρον μας για το πώς λειτουργούν στην πράξη οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., αποφασίσαμε να επισκεφθούμε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή χώρο για τα αθηναϊκά δεδομένα, που βρίσκεται σε μια όμορφη και ήσυχη γωνιά των Αμπελοκήπων, μέσα στο πάρκο ΚΑΠΑΨ. 




Πρόκειται για το κοινωνικό café Μύρτιλλο, το πρώτο στην Ελλάδα που λειτουργεί έχοντας ως εργαζόμενους άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, Αποτελεί μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ). Ειδικού Σκοπού (Ένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας), που από τον Οκτώβριο 2013 λειτουργεί ως Καφέ - Πολυχώρος Λόγου/Τέχνης, και αποτελεί μια καινοτόμο αυτοδύναμη εργασιακή και εκπαιδευτική μονάδα, όπου όλοι οι εργαζόμενοί της είναι συνυπεύθυνοι για τη βιωσιμότητά της. 



Μαζί μας στο "Μύρτιλλο" ήταν κι ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελος Καφετζόπουλος, με τον οποίο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ανθρώπινη συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το σχολείο μας. Τέλος, ανταλλάξαμε ευχές για τις γιορτές τόσο με τον Πρόεδρο και τα Στελέχη του ΟΚΑΝΑ όσο και με τους Εκπαιδευτές μας, τους οποίους θα ξαναβλέπαμε μετά τις 15μερες διακοπές μας.



Στο "Μύρτιλλο" είχαμε, επίσης, την χαρά να γνωρίσουμε από κοντά τους νέους που εργάζονται εκεί, καθώς και την εμπνεύστρια και ιδρύτρια του καφέ, κυρία Γεωργία Βαμβουνάκη-Ραφάν. Η κυρία Βαμβουνάκη-Ραφάν μάς ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και μας έδωσε "επιχειρηματικές ιδέες" για το μέλλον. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: