Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

"Η ανάληψη ευθύνης καθΑρίζει το μέλλον μας"


Με αυτό το σύνθημα ως ομάδα Skoupa doo, προτείναμε, αναλάβαμε και υλοποιήσαμε, στα πλαίσια του διαθεματικού σχεδίου δράσης «Κατανόηση και Ανάπτυξη της Συνεργασίας», μια περιβαλλοντική δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη σωστή χρήση των πάρκων, “με το παράδειγμα μας” μέσω της έμπρακτης αποκομιδής απορριμμάτων και περιττωμάτων σκύλων, αλλά και δημιουργίας έντυπου υλικού με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα καθαριότητας, καθώς και της ασφαλής οδήγησης χωρίς αλκοόλ.Όλοι οι εκπαιδευόμενοι δείξαμε μεγάλο ζήλο, δημιουργική και συνθετική ανταλλαγή απόψεων, ενέργεια που αξιοποιήθηκε εκπέμποντας θετική διάθεση και λαμπερά χαμόγελα κατά την υλοποίηση της δράσης, στις 19/6/2017 στο άλσος Παγκρατίου.

Tο βίωμα της Συνεργασίας απογειώθηκε. Ο συντονισμός της ομάδας, ήταν εκπληκτικός. Αναπτύξαμε πρωτοβουλίες, προσεγγίσαμε ανθρώπους του πάρκου και εξηγούσαμε για την δράση του Σχολείου μας.
Tοποθετήσαμε  πλαστικοποιημένες πινακίδες σε όλες τις εισόδους του πάρκου και συνεργαστήκαμε άψογα για το καθαρισμό του πάρκου, τόσο από τα περιττώματα των σκυλιών, όσο και από διάφορα απορρίμματα.
Η χαρά, ο συντονισμός και η απρόσκοπτη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων ήταν αξιοθαύμαστα στοιχεία που αναδύθηκαν και είμαστε περήφανοι που το εγχείρημα του project επιτεύχθηκε με τέτοια επιτυχία που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε όταν το προτείναμε. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς είχαμε την πεποίθηση ότι θα βγεί κάτι πολύ όμορφο, αλλά το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. 

Αν μπορούσαμε να σας αποκαλύψουμε τα μυστικά για μια επιτυχημένη συνεργασία θα συνοψίζαμε στα παρακάτω:Καλή διάθεση, θέληση,  αποδοχή της προσωπικότητας του καθενός, σεβασμός στις ανάγκες όλων, εμπιστοσύνη, καλή και ευγενική συμπεριφορά προς μέλη της ομάδας και πάνω από όλα εστιασμό στο κοινό στόχο. Και εις άλλες δράσεις με χαρά και συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: