Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΥΠΟΔΟΧΗ Α' ΚΥΚΛΟΥ 24-25/10/2017 και ΠΡΩΤΗ ΕΚΠ/ΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α΄ΚΑΙ Β΄ΚΥΚΛΟΥ

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 οι εκπαιδευόμενοι του β΄κύκλου υποδεχτήκαμε με πολλή χαρά τους εκπαιδευόμενους του α΄κύκλου, οι οποίοι ήρθαν για πρώτη φορά στο σχολείο. Το σχολείο μας διευρύνθηκε σημαντικά, εφόσον φέτος είχαμε 22 καινούριους μαθητές!
Πριν αρχίσει η επίσημη διαδικασία υποδοχής, προκειμένου «να σπάσει ο πάγος» ανάμεσά μας, ήπιαμε καφέ μαζί τους. Στη συνέχεια, τους μοιράσαμε φακέλους με την απαραίτητη γραφική ύλη και τους προσφέραμε από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Στην τελετή υποδοχής είχαμε κοντά μας τους περσινούς εθελοντές-εκπαιδευτές μας και τους απόφοιτους του σχολείου μας.

Αρχικά τελέστηκε αγιασμός όπου πρωτοστάτησε ο ιερέας της ενορίας μας, ο πατήρ Φιλούμενος του Αγίου Δημητρίου των Όπλων. Ακολούθησε ολιγόλεπτη ομιλία του ιερέα με ενθαρρυντικό λόγο προς τους καινούριους μαθητές, καθώς και το καλωσόρισμα της Διευθύντριας, Ελένης Καλογερή, των εκπαιδευτριών και των στελεχών του ΟΚΑΝΑ. Στη συνέχεια πήραμε το λόγο εμείς, οι τωρινοί μαθητές του β΄κύκλου και οι απόφοιτοι, μιλώντας για τη δική μας εμπειρία στο σχολείο. Τους δείξαμε φωτογραφίες και ένα κατατοπιστικό βίντεο με στιγμιότυπα από την περσινή χρονιά: επισκέψεις σε μουσεία, χώρους τέχνης, θέατρα, βιβλιοπωλεία, συναντήσεις με καλλιτέχνες, μονοήμερη εκδρομή. Η πρώτη μέρα υποδοχής ολοκληρώθηκε με έναν πλούσιο μπουφέ!




Τη δεύτερη ημέρα υποδοχής, Τετάρτη 25-10-2017, κάναμε ένα παιχνίδι γνωριμίας για να μας δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα με τους καινούριους μαθητές. Στη συνέχεια ο α΄ κύκλος πραγματοποίησε ολομέλεια , για να συναποφασίσουν με την Διευθύντρια και τις δύο μόνιμες εκπαιδεύτριες σχετικά με τους κανόνες του σχολείου, διαμορφώνοντας από κοινού το «εκπαιδευτικό συμβόλαιο», το οποίο θα τους βοηθήσει να τεθούν εξαρχής τα όρια, ώστε να μην υπάρχουν στην πορεία προβλήματα. 

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 26-10-2017, με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, παρουσιάσαμε στον α΄κύκλο τη γιορτή που είχαμε προετοιμάσει: χρονικό της ημέρας, σύντομα βίντεο, ποιήματα, σκετς. Ήταν μια καλή ευκαιρία να τους δείξουμε στην πράξη πώς δουλεύουμε ομαδικά στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27-10-2017: κάναμε την πρώτη εκπαιδευτική μας επίσκεψη όλοι μαζί, α΄και β΄κύκλος, στο Πάρκο Ελευθερίας, σε εκθέσεις φωτογραφίας και κόμικ σε πρώην κτήριο της ΕΑΤ-ΕΣΑ, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων κάθε χρόνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Αθήνα Ελεύθερη Πόλη" για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Αθήνας από τη γερμανική κατοχή.












Έτσι, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η υποδοχή των νέων μας συμμαθητών/τριών, στους οποίους ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ γεμάτη καινούριες εμπειρίες και πολλές γνώσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: