Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΠΙΟΠ: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 10.10.2017 και ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΟΙΗΜΑΤΑ 18-10-2017

Στο πλαίσιο της σταθερής μας συνεργασίας  με το ΠΙΟΠ (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς), οι μαθητές του β΄κύκλου είχαμε την ευκαιρία τον Οκτώβριο να συμμετέχουμε σε δύο ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το πρώτο, στις 10-10-2017, ήταν εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού με την ηθοποιό Αγγελική Φράγκου. Με αφορμή το μύθο της Αλκυόνης δραματοποιήσαμε σκηνές του μύθου και κάναμε κλασικές ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού (παντομίμα, "καθρέφτης", "παγωμένη εικόνα" κ.ά.). Στο τέλος, ως μεγάλα παιδιά με πολλή φαντασία, γράψαμε και τους δικούς μας μύθους για την Αλκυόνη.





Στο δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 18-10-2017 γνωρίσαμε μερικά αριστουργήματα της ιαπωνικής ποίησης (χαϊκού), που εξοικειώνουν τον αναγνώστη με απεικονίσεις της φύσης στους ανατολικούς πολιτισμούς. Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες και δραματοποιήσαμε κάποια από τα χαϊκού που μας άρεσαν περισσότερο.
Ευχαριστούμε την Αλεξάνδρα Τράντα, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΠΙΟΠ, που κάθε φορά μας προτείνει τόσο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.











Δεν υπάρχουν σχόλια: