Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ







Οι εκπαιδευόμενοι/ες και οι εκπαιδευτές/τριες του τμήματος Αθηνών (παράρτημα του ΣΔΕ Αγίων Αναργύρων) επισκεφθήκαμε το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με αφορμή  την Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, συναντηθήκαμε την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 15:00 στην είσοδο του μουσείου, όπου μας περίμενε ένας φαντάρος– ξεναγός για να μας παρουσιάσει τα πιο σημαντικά εκθέματα. Κατά την ξενάγηση επικεντρωθήκαμε σε ό,τι αφορούσε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΄21: αγάλματα, προτομές ηρώων του ΄21, χάρτες, όπλα, στολές, πίνακες.


Εντυπώσεις-σχόλια από την επίσκεψη:

Μας έκαναν εντύπωση οι στολές των Νοσοκόμων του Ερυθρού Σταυρού, τα παράσημα των στολών, η στολή του Εύζωνα και οι ερμηνείες για τους συμβολισμούς της φουστανέλας. Επίσης την προσοχή μας τράβηξαν ο οπλισμός και οι εξαρτήσεις των πολεμιστών της Επανάστασης: τα κουτιά για καπνό των αρματολών  στις   περίτεχνες   στρατιωτικές   στολές, οι σιδερένιες παλάσκες, τα τεράστια τουφέκια, οι   τιμητικές πλακέτες των δεκάδων σωμάτων του στρατού από τα χρόνια της επανάστασης έως και σήμερα.
Όσο για τον ξεναγό μας, ως επαρκής γνώστης της Ελληνικής Ιστορίας, ήταν πολύ κατατοπιστικός, φιλικός και ευγενικός μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: