Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΚΚΕ ΟΚΑΝΑ


Μετά από πρόσκληση ο Β κύκλος του σχολείου μας παρέστη στην εκδήλωση παρουσίασης του φωτογραφικού τμήματος του ΕΚΚΕ ΟΚΑΝΑ.
Οι 'διαδρομές' του τμήματος φωτογραφίας του ΕΚΚΕΕ παρουσιάστηκαν  στην εκδήλωση του φωτογραφικού λευκώματος, στο καφέ MatchPoint, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κος Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο Διευθυντής ΕΚΚΕΕ, κος Γιώργος Φριλίγκος, ο συντονιστής του Τμήματος Φωτογραφίας, κος Δημήτρης Μαστοράκης, οι Καθηγητές Φωτογραφίας, κα Ιουλία Λαδογιάννη και κος Τάσος Παπαδόπουλος και τα μέλη Πιπίνα Τζωρτζάκη, Σόλωνας Μαλκάς, Ερωτόκριτος Καλούδης και Παναγιώτης Χρήστου που με φωτογραφίες τους συμμετείχαν στο λεύκωμα.
 Βρέθηκε και ο δεύτερος κύκλος από το σχολείο μας και πήραμε δυο συνεντεύξεις από το μέλος του τμήματος φωτογραφίας Παναγιώτη Χ. και τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ,  Ευάγγελο Καφετζόπουλο.
ΕΡ: Παναγιώτη, θα ΄θελα να σε ρωτήσω πως προέκυψε αυτή η παρουσίαση
ΑΠ: Αυτή η παρουσίαση ξεκίνησε από τα ΕΚΚΕΕ του ΟΚΑΝΑ  τα σεμινάρια φωτογραφίας  και πρόκειται για μια παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος  από όλα τα τμήματα που έχουν περάσει από τα σεμινάρια της φωτογραφίας, και από παλιούς αλλά και από νεότερους
ΕΡ: Εσύ πόσο καιρό είσαι στα σεμινάρια της φωτογραφίας?
ΑΠ: Είμαι τρία χρόνια, αλλά γνωρίζω παιδιά που είναι πέντε χρόνια, φυσικά όλοι μας με την καθοδήγηση του δασκάλου μας του Δημήτρη Μαστοράκη.
ΕΡ: Ποιες είναι οι εμπειρίες σου από την ομάδα της φωτογραφίας;
ΑΠ: Έκρηξη συναισθημάτων, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο διαφορετικά γιατί μέσα από την μηχανή βλέπεις πράγματα που τα αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά, και μπορώ πραγματικά μέσα από μία φωτογραφία να εκφράσω συναισθήματα που με λόγια δεν θα μπορούσα με τίποτα να εκφράσω.
ΕΡ: Πείτε μου κύριε Πρόεδρε πως βλέπετε τις δράσεις των θεραπευμένων όπως για παράδειγμα την σημερινή παρουσίαση του λευκώματος από την ομάδα της φωτογραφίας; Θα μπορούσε ο θεραπευόμενος εκτός από το υποκατάστατο και την συμβουλευτική να λαμβάνει υπηρεσίες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και επαγγελματικής κατάρτισης στα πλαίσια του ΟΚΑΝΑ ώστε να τελειώνει πιο γρήγορα και ομαλά την κοινωνική του επανένταξη;
ΑΠ: Φυσικά, άλλωστε αυτό δείχνουν αυτές οι εκδηλώσεις, γιατί οι θεραπευόμενοι δεν έρχονται μόνο για το φάρμακο, είναι άνθρωποι με όνειρα, με ευαισθησίες, με δημιουργικότητα κάνουνε τέχνη εδώ πολιτισμό σε λίγο  και μάλιστα  βλέπω λίγο-λίγο πως αυτό θα είναι και το μέλλον μας, και βλέπω με χαρά μου πως έχει πάρει το μήνυμα και η Θεσσαλονίκη και ξεκινάει δυναμικά, και έχουνε πάρει το μήνυμα και άλλες μονάδες που το έχουν εντάξει σε επανενταξιακές δραστηριότητες και ξεκινάνε σε όλοι την Ελλάδα. Έχετε δώσει εσείς το καλό παράδειγμα.   
κ.γ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: